powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Στο κενό οι πιέσεις για rotation* στην αθλητική εισαγγελία

Εντός Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι τοποθετήσεις των δικαστικών λειτουργών.

Ασκήθηκαν πιέσεις σε υψηλό επίπεδο για το ενδεχόμενο αλλαγών στην αθλητική εισαγγελία Αθηνών, όπου οι Χ.Λακαφώσης-Αρ.Κορέας έχουν κάνει μια συστηματική δουλειά με τεκμηριωμένη έρευνα σε βάθος.

Μάλιστα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδιος επί αθλητικών θεμάτων, Θ.Ακριτίδης είχε τακτική ενημέρωση από τους δύο συναδέλφους του και εκφράστηκε με ιδιαίτερα κολακευτικό τρόπο για όσα έγιναν την τελευταία τριετία.

Η ηγεσία της Δικαιοσϋνης θεωρεί ότι οι δύο εισαγγελείς πρέπει να παραμείνουν στο πόστο τους για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Άλλωστε οποιαδήποτε αλλαγή σε μια χρονική περίοδο που εξελίσσεται η έρευνα για εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αποκαλύπτονται οι ευθύνες φυσικών προσώπων για τις πλαστές ενημερότητες ομάδων, υπάρχει κίνδυνος να εκληφθεί από την κοινή γνώμη ως προσπάθεια συγκάλυψης των ανοιχτών υποθέσεων διαφθοράς.

*λέξη που χρησιμοποίησε στην τηλεοπτική "Δίκη" ο Σ.Πιλάβιος επιχειρώντας ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει την αποπομπή των καταξιωμένων ποδοσφαιρικών εισαγγελέων Ανδρ.Φάκου-Μ.Αντωνακάκη